Vorter på hænder og fingre

Vorter findes normalt på hænder og fingre. Selvom almindelige vorter normalt er harmløse, kan de være grimme og pinlige, især for børn og unge.

Vorter er meget almindelige – ét ud af tre børn og én ud af ti voksne har vorter eller fodvorter. Personer med svækket immunforsvar er mere modtagelige for at blive smittet af vorter på hænder og fingre.

Årsager til vorter på hænder og fingre

Vorter på hænder og fingre er forårsaget af virusset humant papillomavirus (HPV), som er en meget smitsom virus, der kan trænge ind i kroppen via rifter, skrammer eller revner i huden. Du kan blive smittet med virusset gennem direkte kontakt med en person, der har en vorte, eller ved blot at berøre en genstand eller flade, hvor der sidder gamle hudceller fra en vorte. Når først du er blevet smittet, kan virusset ligge i dvale i to til seks måneder, inden det udløses og får cellerne til at vokse hurtigt på hudens yderste lag, hvor det danner en vorte. På grund af den lange inkubationstid er det meget svært at vide, hvornår du blev smittet med virusset.

Vorter på hænder og fødder

Tegn på vorter

Symptomerne på almindelige vorter er normalt lette at genkende. Vorterne ses som små udvækster på huden med en ru overflade og en form, der ligner et blomkålshoved. Vorter er normalt hårde rundt i kanterne og blødere i midten, hvor der eventuelt kan ses små, sorte prikker. Disse prikker er bittesmå blodkar, der forsyner vorten med blod, men det er ofte et tegn på, at vorten er ved at forsvinde. Vorter er normalt hudfarvede, men de kan variere i farven fra hvid til grå-brun. Almindelige vorter er ofte runde eller ovale med en gennemsnitlig diameter på 1-10 mm. Selvom almindelige vorter ofte findes på hænder og fingre, kan de også findes på andre dele af kroppen som f.eks. fødder, knæ og albuer.

Behandling af almindelige vorter

De fleste vorter forsvinder af sig selv til sidst, men det kan tage to år eller mere. Behandl dine vorter, snart du opdager dem, da de ellers kan sprede sig til andre dele af kroppen eller til andre personer. Nye vorter er normalt nemmere at fjerne end gamle vorter, så jo hurtigere du begynder behandlingen, jo bedre. De fleste vorter kan behandles med et effektivt håndkøbsprodukt som f.eks. VorteFri PEN eller VorteFri FLASKE, en myresyreopløsning, der er nem at bruge og kun skal påføres én gang om ugen. VorteFri udtørrer vorten indefra og ud, hvilket hjælper din krop med at afstøde den. En anden effektiv hjemmebehandling er frysning af vorter med f.eks. VorteFri FREEZE excel, som er den første hjemmebehandling med dinitrogenoxid. Gassen når ned på -80 °C, men andre håndkøbsprodukter når ned på -57 °C. Vorter kan behandles derhjemme med salicylsyre, trikloreddikesyre (TCA) eller frysning. I sjældne tilfælde kræver vorter behandling hos lægen. 

Børn og vorter

Børn får ofte vorter, hvorfor får mit barn vorter, og hvordan kan jeg vortebehandle mit barn?

VorteFri FREEZE excel

En hurtig hjemmebehandling. VorteFri FREEZE excel er en hurtig håndkøbsprodukt, der effektivt fjerner vorter på hænder, arme og fødder.

Undgå vorter på hænder og fingre

Det er en udfordring at forebygge vorter, eftersom vortevirusset findes praktisk talt overalt. Men der er et par forholdsregler, du kan træffe, for at minimere risikoen for at få vorter:

  • Vask hænder regelmæssigt, og tør dem grundigt bagefter
  • Brug en fugtighedscreme for at undgå, at dine hænder bliver tørre og revnede
  • Undgå så vidt muligt at få rifter og skrammer på hænder og fingre
  • Undgå at bide negle
  • Undgå at berøre andre personers vorter
  • Undgå at dele håndklæde eller kosmetik med andre
  • Hold dig sund og rask for at styrke dit immunforsvar
DEN VELKENDTE
VorteFri flaske

VorteFri FLASKE

Til hele familien

VorteFri FLASKE er en unik vortebehandling, der effektivt udtørrer vorterne. Den unikke virkningsmåde er netop det, der får VorteFri til at skille sig ud i forhold til andre syrer på markedet.

DEN BRUGERVENLIGE
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Præcis påføring

Indeholder samme kraftfulde og effektive syre som VorteFri FLASKE. Produktet er udviklet og designet ud fra brugernes ønsker og behov. Et sikkert redskab, der er nemt at anvende.

DEN KOLDESTE
VorteFri FREEZE packshot

VorteFri FREEZE excel

Engangsbehandling

Er vores nyeste og koldeste opfindelse. Den første hjemmebehandling med en så kold gas, at den kan nå de dybeste lag af vorten og dræbe virusset.