Brænding af vorter

Brænding kan være en metode til at fjerne vorter, og brændingen foregår normalt ved laserbehandling eller elektrokirurgi. Brænding af vorter må kun udføres på hospitaler og klinikker af en sundhedsfaglig person som f.eks. en læge, sygeplejerske eller hudlæge.

Du må aldrig selv prøve at brænde en vorte, da det kan medføre skader og smerter. Elektrokirurgi kan bruges til at fjerne almindelige vorter og fodvorter.

Elektrokirurgi

Den mest almindelige metode til at brænde vorter er elektrokirurgi, som betyder, at vortevævet brændes væk med en højfrekvent elektrisk strøm. Når den elektriske strøm passerer gennem vævet, udtørrer den vorten og brænder den væk. Kirurgen kan derefter fjerne vorten med en skarp kniv eller et lille skeformet instrument. Dette kaldes curettage (afskrabning) og udføres normalt i lokal bedøvelse. 

Hvem bør overveje brænding af vorter?

I lighed med andre former for lægebehandlinger overvejes brænding af vorter normalt, hvis du ikke har haft held til at fjerne en vorte med et håndkøbsprodukt. En læge eller hudlæge vil måske anbefale brænding af dine vorter med laser eller elektrokirurgi, hvis:

  • du har haft en vorte eller fodvorte i flere år.
  • du har prøvet en række forskellige vortebehandlinger, og de ikke har haft den ønskede virkning.
  • din vorte volder dig mange smerter.

Elektrokirurgi kan bruges på én eller nogle få vorter eller fodvorter, men ikke på store klynger af vorter.

Hvordan ser vorter ud?

Symptomerne på vorter kan variere meget. Hvad er de mest almindelige tegn?

VorteFri FREEZE excel

En hurtig hjemmebehandling. VorteFri FREEZE excel er en hurtig håndkøbsprodukt, der effektivt fjerner vorter på hænder, arme og fødder.

Hvilke alternativer er der til brænding af vorter?

Brænding af vorter overvejes normalt kun, hvis andre vortebehandlinger ikke har virket. I de fleste tilfælde kan vorter behandles effektivt derhjemme med et effektivt håndkøbsprodukt med myresyreopløsning – f.eks. VorteFri PEN og VorteFri FLASKE, som kan bruges af hele familien, også børn under fire år. VorteFri udtørrer vorten indefra, hvilket får din krop til blidt at afstøde vorten af sig selv. Du kan også behandle vorter med frysning f.eks. med dinitrogenoxid, som er en meget kold gas, der fryser vorten ved -80 °C. Derfor er den i stand til at nå ned i selv de dybeste lag af vorten. VorteFri FREEZE excel er den eneste hjemmebehandling med denne gas. 

Hvis håndkøbsprodukterne ikke har kunnet hjælpe dig, kan du overveje behandlinger hos lægen såsom frysning af vorterne (kryoterapi) eller kirurgi (afskrabning). 

DEN VELKENDTE
VorteFri flaske

VorteFri FLASKE

Til hele familien

VorteFri FLASKE er en unik vortebehandling, der effektivt udtørrer vorterne. Den unikke virkningsmåde er netop det, der får VorteFri til at skille sig ud i forhold til andre syrer på markedet.

DEN BRUGERVENLIGE
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Præcis påføring

Indeholder samme kraftfulde og effektive syre som VorteFri FLASKE. Produktet er udviklet og designet ud fra brugernes ønsker og behov. Et sikkert redskab, der er nemt at anvende.

DEN KOLDESTE
VorteFri FREEZE packshot

VorteFri FREEZE excel

Engangsbehandling

Er vores nyeste og koldeste opfindelse. Den første hjemmebehandling med en så kold gas, at den kan nå de dybeste lag af vorten og dræbe virusset.