Vortebehandling

De fleste vorter og fodvorter kan fjernes i fred og ro derhjemme ved hjælp af håndkøbsprodukter fra dit lokale apotek til behandling af vorter.

Vorter er smitsomme og kan spredes til andre dele af kroppen og til andre familiemedlemmer og personer, som du kommer i kontakt med. Derfor er det vigtigt at behandle vorter, så snart de viser sig. Det er også nemmere at fjerne nye vorter end gamle vorter.

Loading the player...

Hvordan fjerner man vorter derhjemme?

  • Myresyre er en relativt ny vortebehandlingsmetode, der har en udtørrende effekt og som kun skal påføres én gang om ugen. Produktet er nemt at bruge og kan påføres vorter på hænder, fødder, albuer og knæ. Det absorberes direkte i vorten og efterlader ingen ar på huden. Produktet indeholder myresyre, som har en udtørrende virkning i behandlingen af vorter. Myresyre er i sig selv ætsende og skal derfor bruges med forsigtighed.
  • Frysning af vorter (kryoterapi), kan foretages i hjemmet ved brug af forskellige gasser til frysning af vorterne, hvoraf de fleste behandlinger indeholder en blanding af DMEP gas, som fryser vorter ved - 57 °C. Men der findes nu et alternativ til DMEP-gas, dinitrogenoxid, en meget koldere gas, som fryser vorterne ved - 80 °C.
  • Salicylsyre påføres dagligt og får det øverste lag af vorten til at skalle af. Hvis behandlingen lykkes, vil vorten forsvinde i løbet af tre måneder.
  • Trikloreddikesyre (TCA) er en ætsende, syrebaseret opløsning, der i lighed med salicylsyre får det øverste lag af vorten til at skalle af. Da TCA er en stærkere syre end salicylsyre, kræves der flere sikkerhedsforanstaltninger ved påføring af opløsningen.
  • Monochloreddikesyre (MCAA) er også en ætsende, syrebaseret opløsning, der virker på samme måde som salicylsyre og TCA. MCAA kræver også større sikkerhedsforanstaltninger ved påføring af opløsningen.

Sådan fjernes vorter hos lægen

Din læge vil måske anbefale, at du får fjernet vorten med lægebehandling, hvis du har haft den i flere år, hvis du har smerter.

  • Brænding af vorter foretages normalt med elektrokirurgi eller laser. Når der anvendes elektrokirurgi, brændes vortevævet med en højfrekvent elektrisk strøm. Hvis der anvendes laser til at fjerne vorten, rettes en kraftig lysstråle mod vortens overflade for at brænde vævet.
  • Frysning af vorter (kryoterapi) vil sige, at der anvendes flydende kvælstof til at fryse vorten ved en temperatur på omkring -190° C.
  • Kirurgi/afskrabning vil sige, at vorten skrabes eller skæres ud af huden med en skalpel eller et lignende instrument. Sommetider kan det være nødvendigt at gentage behandlingen for at fjerne vorten.

Hvordan undgår man at få vorter?

Hvorfor får du vorter og hvad er den bedste måde til at forebygge vorter?

Myresyre til vortebehandling

Myresyre har vist sig at kunne fjerne flere end 9 ud af 10 vorter, hvordan virker det, og hvem kan bruge det?

Naturlige husråd

Der findes mange forskellige naturlige husråd mod vorter, men der findes meget lidt videnskabelig forskning, der kan underbygge, at disse metoder virker. De fleste husråd involverer, at noget påføres vorten f.eks. banaskræl i et par dage.

DEN VELKENDTE
VorteFri flaske

VorteFri FLASKE

Til hele familien

VorteFri FLASKE er en unik vortebehandling, der effektivt udtørrer vorterne. Den unikke virkningsmåde er netop det, der får VorteFri til at skille sig ud i forhold til andre syrer på markedet.

DEN BRUGERVENLIGE
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Præcis påføring

Indeholder samme kraftfulde og effektive syre som VorteFri FLASKE. Produktet er udviklet og designet ud fra brugernes ønsker og behov. Et sikkert redskab, der er nemt at anvende.

DEN KOLDESTE
VorteFri FREEZE packshot

VorteFri FREEZE excel

Engangsbehandling

Er vores nyeste og koldeste opfindelse. Den første hjemmebehandling med en så kold gas, at den kan nå de dybeste lag af vorten og dræbe virusset.