Kirurgi til behandling af vorter

Kirurgi til behandling af vorter foretages altid af en læge. Du må aldrig selv prøve at skære en vorte ud, da det kan medføre unødvendige smerter, smitte og infektion. Den hyppigst brugte type af kirurgisk fjernelse af vorter kaldes curettage (afskrabning), men det er ikke ualmindeligt, at denne procedure udføres i kombination med en anden vortebehandling, som f.eks. laserbehandling eller elektrokirurgi/brænding af vorter.

Den bedste behandlingsmetode vil afhænge af vortens placering, størrelse og type. Curettage har været brugt som en kirurgisk metode til behandling af vorter i forholdsvis lang tid, og anvendelsen af metoden er stadig meget udbredt.

Forskellige typer af kirurgi

  • Curettage vil sige, at vorten og dens rødder skrabes eller skæres ud af huden med en skarp kniv eller et lille skeformet instrument. Du skal komme tilbage til klinikken 1-4 uger efter behandlingen til kontrol af det behandlede hudområde. Det vil da blive besluttet, om behandlingen var en succes, eller om der er behov for endnu en behandling. Denne proces vil fortsætte, indtil vorten er helt forsvundet.
  • Elektrokirurgi er en metode, der brænder vorterne ved hjælp af en højfrekvent elektrisk strøm. Når den elektriske strøm passerer gennem vævet, udtørrer den vorten og brænder den væk. Elektrokirurgi efterfølges normalt af curettage.
  • Ved laserkirurgi anvendes en kraftig lysstråle til at brænde og ødelægge vortevævet. Denne type kirurgi anvendes for det meste til at fjerne fodvorter under fodsålerne.
>

Hvornår anvendes kirurgi til behandling af vorter?

Kirurgi til behandling af vorter anvendes normalt kun til de vanskeligste tilfælde af vorter. Din hudlæge eller læge vil måske behandlingen hvis:

  • Du har haft en vorte i flere år, og den ikke viser tegn på at forsvinde af sig selv.
  • Du har prøvet andre vortebehandlinger, men uden held.
  • Vorten volder dig mange smerter.
  • Du har en vorte, der bliver ved med at vende tilbage.

Vorter på hænder og fingre

Hvad er årsagerne til og symptomerne på og behandlingerne af vorter på hænder og fingre?

Vortebehandling

Der findes flere forskellige metoder til at fjerne vorter, hvad er de forskellige muligheder?

Håndkøbsprodukter til behandling af vorter

Når det gælder vortebehandling, bruges kirurgi normalt som sidste udvej. De fleste vorter kan behandles i hjemmet med et håndkøbsprodukt fra dit lokale apotek. Salicylsyre er den mest almindelige hjemmebehandling, men det er også muligt at fryse vorterne derhjemme. VorteFri FREEZE excel indeholder dinitrogenoxid og når ned på den laveste temperatur blandt de fryseprodukter, der kan fås i håndkøb. Et andet håndkøbsprodukt er myresyre. VorteFri PEN og VorteFri FLASKE, som indeholder myresyre, kan bruges af hele familien, også børn under fire år, diabetikere og kvinder, som er gravide eller ammer.

DEN VELKENDTE
VorteFri flaske

VorteFri FLASKE

Til hele familien

VorteFri FLASKE er en unik vortebehandling, der effektivt udtørrer vorterne. Den unikke virkningsmåde er netop det, der får VorteFri til at skille sig ud i forhold til andre syrer på markedet.

DEN BRUGERVENLIGE
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Præcis påføring

Indeholder samme kraftfulde og effektive syre som VorteFri FLASKE. Produktet er udviklet og designet ud fra brugernes ønsker og behov. Et sikkert redskab, der er nemt at anvende.

DEN KOLDESTE
VorteFri FREEZE packshot

VorteFri FREEZE excel

Engangsbehandling

Er vores nyeste og koldeste opfindelse. Den første hjemmebehandling med en så kold gas, at den kan nå de dybeste lag af vorten og dræbe virusset.