Laserbehandling af vorter

Hvis du uden held har prøvet håndkøbsprodukter til behandling af vorter, kan lægen eller hudlægen anbefale laserbehandling. Denne behandlingstype anvendes oftest til fodvorter. Ved laserkirurgi anvendes en kraftig lysstråle til at brænde og ødelægge vortevævet.

Det er en ret almindelig og hurtig procedure, men i modsætning til de fleste andre vortebehandlinger kan den ikke udføres i hjemmet. Laserbehandling til fjernelse af vorter er normalt forbeholdt de største og mest vanskelige tilfælde af vorter. Helingstiden efter en laserbehandling kan være lang, og det behandlede område vil normalt gøre ondt i flere dage bagefter. Nogle gange kan det være nødvendigt med flere behandlinger.

Forskellige typer af laserbehandlinger

Der findes flere forskellige metoder til at fjerne vorter med laser. C02-lasere, som har været brugt i mange år, kan være ret effektive, men er forbundet med længerevarende smerter, forsinket heling og dannelse af arvæv. En nyere teknik er en pulserende farvestoflaser (PDL), som afskærer det blodkar, der forsyner vorten med næringsstoffer, brænder virusset væk og simulerer et immunrespons. En tredje mulighed er fotodynamisk terapi (PDT), hvor vorten smøres med en lysfølsom creme, inden den udsættes for en bestemt lysbølgelængde.

Hvem bør bruge laserbehandling til fjernelse af vorter

Langt de fleste vorter og fodvorter kan behandles i hjemmet med et produkt, der kan fås i håndkøb. Der kan dog være tilfælde, hvor en læge eller hudlæge vil anbefale laserbehandling til at fjerne vorter:  

  • Hvis du har haft en vorte i flere år.
  • Hvis du har prøvet en række forskellige vortebehandlinger, og de ikke har haft den ønskede virkning.
  • Hvis din vorte volder dig mange smerter.
  • Hvis dine vorter er store.

Eftersom laserkirurgi er forbundet med smerte, er denne behandling ikke velegnet til at fjerne vorter hos børn.

Myresyre til vortebehandling

Myresyre har vist sig at kunne fjerne flere end 9 ud af 10 vorter, hvordan virker det, og hvem kan bruge det?

Vortebehandling

Der findes flere forskellige metoder til at fjerne vorter, hvad er de forskellige muligheder?

Hvilke alternativer er der til laserbehandling af vorter?

Laserkirurgi overvejes normalt kun, hvis andre vortebehandlinger ikke har virket. De fleste vorter kan behandles i hjemmet med en myresyreopløsning, som har vist sig meget effektiv ved at kunne fjerne vorter hos ni ud af ti personer, og som kan bruges af hele familien. Derudover er det også muligt at frysebehandle vorter derhjemme med dinitrogenoxid, som er en meget kold gas, der fryser vorten ved -80 °C. 
Hvis håndkøbsprodukterne ikke virker, er de andre behandlingsmuligheder hos lægen brænding af vorterne, frysning af vorterne (kryoterapi) og kirurgi (afskrabning).

DEN VELKENDTE
VorteFri flaske

VorteFri FLASKE

Til hele familien

VorteFri FLASKE er en unik vortebehandling, der effektivt udtørrer vorterne. Den unikke virkningsmåde er netop det, der får VorteFri til at skille sig ud i forhold til andre syrer på markedet.

DEN BRUGERVENLIGE
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Præcis påføring

Indeholder samme kraftfulde og effektive syre som VorteFri FLASKE. Produktet er udviklet og designet ud fra brugernes ønsker og behov. Et sikkert redskab, der er nemt at anvende.

DEN KOLDESTE
VorteFri FREEZE packshot

VorteFri FREEZE excel

Engangsbehandling

Er vores nyeste og koldeste opfindelse. Den første hjemmebehandling med en så kold gas, at den kan nå de dybeste lag af vorten og dræbe virusset.