Salicylsyre til vorter

Salicylsyre er en ætsende, syrebaseret opløsning, der er en af de mest almindelige vortebehandlingsmetoder. Den kan købes i håndkøb og findes i forskellige former som væske, gel eller plastre. Salicylsyre blødgør vorten og får overfladecellerne, som er inficeret med virusset – humane papillomavirus (HPV) – til at skalle af.

Det kan vare nogle uger før du begynder at se resultater og to til tre måneder, før hele vorten er væk. Salicylsyre anses for at være veltolereret, men kan undertiden forårsage milde hudirritationer såsom rødme, tørhed og ømhed under behandlingen.  

Salicylsyre til at fjerne vorter

Når du bruger salicylsyre til behandling af vorter, anbefales det, at du filer eventuelt hvidt, dødt væv af med en pimpsten eller neglefil inden behandlingen. Det vil hjælpe opløsningen til at trænge dybere ind i vævet. Du kan blødgøre vorten eller fodvorten ved at sætte den i blød i varmt vand i 5-10 minutter, inden du fjerner den døde hud. Efter iblødsætning og filing af vorten påfører du opløsningen med den medfølgende applikator og sætter derefter et plaster på vorten. Processen gentages hver dag, helst lige inden sengetid, indtil vorten er forsvundet. Hvis behandlingen lykkes, vil vorten forsvinde i løbet af tre måneder. Vær omhyggelig med ikke at bruge filen eller pimpstenen på andre dele af kroppen eller området rundt om vorten, da den indeholder inficerede celler, der kan bevirke, at vortevirusset spreder sig til den raske hud. 

Hvem bør bruge salicylsyre til vorter?

HPV er smitsom, og derfor skal vorter behandles, så snart de opstår. Mange bruger salicylsyre til at fjerne vorten som første skridt. Det er billigt og anses for sikkert med få bivirkninger. Men eftersom behandling med salicylsyre øger risikoen for skader på hud, nerver og sener, bør du ikke bruge denne behandling, hvis du har sukkersyge, perifer arteriel sygdom eller andre helbredstilstande, der påvirker dit kredsløb. Hvis du er gravid eller ammer, skal du kontakte din læge, før du bruger en lokal salicylsyrebehandling til at fjerne vorter. 

Børn under 4 år, diabetikere, gravide og ammende kan alternativt anvende myresyre til behandling af vorter. 

VorteFri FLASKE

En effektiv løsning VorteFri FLASKE er et effektivt produkt til lokal selvbehandling af vorter på hænder, fødder, albuer og knæ.

Myresyre til vortebehandling

Myresyre har vist sig at kunne fjerne flere end 9 ud af 10 vorter, hvordan virker det, og hvem kan bruge det?

Hvilke alternativer er der til salicylsyrebehandling af vorter?

Nogle mennesker foretrækker at lade deres vorter forsvinde af sig selv. Dette kan dog vare to år eller længere, og i mellemtiden risikerer du at sprede dine vorter til andre dele af kroppen samt til familiemedlemmer og andre personer, som du kommer i kontakt med. 

Hjemmebehandlinger

Langt de fleste vorter kan fjernes derhjemme med en myresyreopløsning, der kan fås i håndkøb. Myresyre har vist sig at kunne fjerne ni ud af ti vorter i løbet af 12 uger, med en gennemsnitlig behandlingsperiode på kun 4-5 uger. VorteFri PEN og VorteFri FLASKE, som indeholder myresyre, udtørrer vorten indefra og får din krop til at afstøde den. Det er en effektiv opløsning til behandling af vorter, der kan bruges af hele familien. En anden ny effektiv vortebehandling er VorteFri FREEZE excel, som indeholder dinitrogenoxid, som når ned på -80 °C. Kulden når ned selv i de dybeste lag af vorten.   
Trikloreddikesyre (TCA) eller monochloreddikesyre (MCA) derhjemme er andre behandlingsmetoder, der ikke kræver en recept fra en læge. 

Behandlinger hos lægen

Brænding af vorter eller frysning af vorter (kryoterapi) er to almindelige klinikbehandlinger. Andre behandlingsmetoder kan være laserbehandling eller kirurgi (afskrabning). Selvom du kan opnå hurtige resultater ved en klinikbehandling.

DEN VELKENDTE
VorteFri flaske

VorteFri FLASKE

Til hele familien

VorteFri FLASKE er en unik vortebehandling, der effektivt udtørrer vorterne. Den unikke virkningsmåde er netop det, der får VorteFri til at skille sig ud i forhold til andre syrer på markedet.

DEN BRUGERVENLIGE
VorteFri PEN

VorteFri PEN

Præcis påføring

Indeholder samme kraftfulde og effektive syre som VorteFri FLASKE. Produktet er udviklet og designet ud fra brugernes ønsker og behov. Et sikkert redskab, der er nemt at anvende.

DEN KOLDESTE
VorteFri FREEZE packshot

VorteFri FREEZE excel

Engangsbehandling

Er vores nyeste og koldeste opfindelse. Den første hjemmebehandling med en så kold gas, at den kan nå de dybeste lag af vorten og dræbe virusset.